Om Hjortberget

Solen går upp över Döderhultsdalen och Fredriksbergs herrgård. En intagande ekskog reser sig som en hög terrass över de vackra omgivningarna. Hjortberget är ett vackert strövområde som genom sitt centrala läge i Oskarshamn erbjuder invånarna unika möjligheter till rekreation och friluftsliv. Tänk dig att vakna en riktigt fin vinterdag och ha möjlighet att åka skidor eller snowboard i staden där du bor!
Den huvudsakliga målgruppen för skidverksamheten är barn och ungdomar i åldern 4-16 år. Vår skidskola har varit mycket populär och satsningen för att ordna en teknikbacke, och anlägga ytterligare en nedfart – Stallbacken – har varit omtyckt. Vi känner att ansträngningarna för en ännu attraktivare plats är rätt väg att gå!
 

Utveckling av Hjortberget

Sedan 2011 bedrivs ett utvecklingsprojekt som ska väcka nytt liv i den anrika anläggningen. Hjortberget angränsar till Fagereke naturreserat och det innebär stor potential för natursköna upplevelser, utförsåkning och andra äventyrliga aktiviteter för både familjer och föreningar i Oskarshamns kommun med omnejd.
 
De förbättringar som planeras i Hjortberget är omfattande. Projektet genomförs därför successivt i flera etapper under många år framöver. Två etapper är redan klara.
 
Etapp 1 omfattade skogsröjning, upprustning och underhåll av byggnader, skapandet av ett nybörjarområde i familjebacken, upprustning av det gamla liftsystemet, skiduthyrning, skidskola och caféverksamhet. Etapp 2 innebar att vi skapade en förlängd vintersäsong i Hjortberget genom att anlägga en vattenförbindelse med Döderhultsbäcken och införskaffa flera snökanoner. Vi kan nu tillverka egen snö så snart temperaturen visar några minusgrader. Backarnas pister har också getts bättre och barnvänligare fallinje genom utfyllnader och omfördelning av schaktmassor.
 
Vi har mötts av ett stort allmänintresse och många glada människor de dagar som anläggningen har kunnat ta emot besökare beroende på snötillången. Liftkortsförsäljning och skiduthyrning ger en grundintäkt som kan användas till nya investeringar och underhåll av anläggningen. Många sponsorer hjälper också till med förverkligandet av visionen.
Nästkommande etapper i utvecklingsprojektet är bland annat att byta ut belysning i backen, skaffa en modern och barnvänlig knapplift, bättre pistmaskin och större förvaringsutrymmen.
 

Hitta hit